Sparebank1 er en sammenslutning av 16 banker fordelt over hele Norge. Og som mange andre av de store bankene, så har de et bredt spekter av produkter de tilbyr både eksisterende kunder og potensielle nye kunder. Lån er blant disse og selv om boliglån og billån hører til de største gruppene i utlånsavdelingen, så kan de også tilby forbrukslån. Et forbrukslån hos Sparebank1 er akkurat samme type lån som hos enhver annen långiver som tilbyr forbrukslån. Du trenger ikke å stille sikkerhet for lånet og hva du skal bruke lånet til er din egen sak. Banken er kun interessert i at du betaler lånet tilbake og følger betalingsplanen.

Forbrukslån til utbetaling av kredittkort

Og hva kan du så bruke et forbrukslån til? I prinsippet alt som kan kjøpes for penger. Det finnes ingen begrensninger på hva lånet kan brukes til, men en bør selvsagt tenke over at det er et lån og dette skal betales tilbake. Det trenger heller ikke å bli brukt på å kjøpe ting. Du kan også betale ut kredittkortene dine, slik at du sparer penger hver måned. Renten på kredittkortgjeld ligger nemlig gjerne på rundt 25-30%, mens med et forbrukslån betaler du mellom 16 – 19% i rente. En besparelse på 5-10% i rente; det blir en del penger av på et år. Presis hvor mye du sparer, kommer jo litt an på hvor mye du skylder på dine kredittkort.

Rentebetingelser fra Sparebank1

Du kan låne inntil kr. 250 000 hos Sparebank1 og lånet kan betales tilbake over ti år. Hvor mye et lån vil koste deg, kommer litt an på hvilken rente du må betale. Renten på et forbrukslån er høyere enn andre låntyper på grunn av den manglende sikkerheten. Når lånet er usikret, er det en risiko for banken og denne risikoen tar de seg betalt for. Betalingen er en høyere rente. Gjennomsnittsrenten hos Sparebank1 ligger på 19%. Hvor mye du må betale kommer an på resultatet av kredittvurderingen. I tillegg må du betale et gebyr for opprettelse av lånet og et termingebyr for administrasjon av lånet. Begge deler er helt vanlig hos alle som låner ut penger.

Sparebank1 og kravene til deg som ønsker å låne penger

Ønsker du å søke om lån hos Sparebank1, kan dette gjøres via nettsiden deres. Er du kunde fra før av velger du din egen bank. Og er du ny kunde, så finn den banken som ligger i området ditt.  Du kan fylle ut søknadsskjemaet på nettsiden til banken og sende det inn elektronisk. Du vil så motta et svar på om søknaden har blitt godkjent innen kort tid.