Zmarta har eksistert en god stund, men navnet er fra 2015 og således forholdsvis nytt. Bedriften er den samme som tidligere og ble stiftet i 1983 i England og i Norge i 2004, den gang som Centum Finans. Siden har selskapet vokst og er i dag et konsern med 200 ansatte under navnet Zmarta.  Zmarta tilbyr ulike låntyper, blant annet forbrukslån via sine samarbeidspartnere som består av 13 ulike banker og finansieringsselskaper. Zmarta er derfor hva vi kaller en låneagent og hjelper deg med å få de beste vilkårene på lånet du drømmer om.

Forbrukslån fra Zmarta er en enkel løsning

Du kan låne helt ned til kr 5 000 og opp til kr 500 000. Hva enten du trenger å refinansiere din kredittkortgjeld, kjøpe nye møbler eller pusse opp hjemme, så kan du søke om et forbrukslån via Zmarta. Hva du bruker et forbrukslån til er din sak helt og holdent, ingen spør deg om hva du har tenkt å finne på. Det kan være mange grunner til at en trenger et forbrukslån. De fleste vet hvor vanskelig det kan være å få lagt nok penger til side slik at du får opparbeidet en buffer. Det er fornuftig, men det er ofte vanskelig å få til i praksis. Derfor er det ofte den enkleste løsning som blir resultatet når du skal sette i gang med en nødvendig oppussing av kjøkkenet; nemlig å søke om et forbrukslån.

Gjeldende renter og ulike gebyrer

Alt koster penger også det å låne penger. Du må betale renter på lånet og alle banker legger også til et termingebyr og et etableringsgebyr. Dette er likt for alle. Som låneagent kan Zmarta hjelpe deg med å få så bra betingelser som mulig. Når du sender søknaden din til Zmarta, vil de sende denne videre til sine partnere. Disse er blant annet DNB, yA Bank og Santander Bank med flere. Etter en kredittvurdering vil disse samarbeidspartnerne avgjøre om de kan tilby deg lånet du ønsker eller kanskje et mindre beløp. Dette avhenger helt av inntekten din og hva du har av gjeld fra før.  Den effektive renten hos Zmarta ligger innen et stort spekter. Den laveste renten er på 9,9% og den høyeste er på 33%. Oppnår du en god kredittscore vil du bli tilbud en lav rente, men har du en del gjeld fra før av, må du belage deg på å betale en høyere rente fordi banken anser det å låne penger til deg som en risiko. Etableringsgebyret hos Zmarta er på k. 950 og det månedlige termingebyret på kr 45.

Hvor lang tid tar låneprosessen hos Zmarta?

Fra du fyller ut søknadsskjemaet på nettsiden til Zmarta til du pengene på kontoen din, trenger det ikke å gå mer enn en til to dager. Du får svar på søknaden din innen en time og de første tilbudene blir sendt til deg på mail umiddelbart etterpå. Kan du akseptere vilkårene, kan du godkjenne lånedokumentene med din BankID, laste opp en kopi av din lønnslipp og kan lånet utbetales. Raskt og enkelt.