Alle kan komme i en situasjon hvor det kan bli nødvendig med raske penger. Det kan f.eks. være til en større reparasjon av bilen eller kanskje flere av hvitevarene har bestemt seg for en kollektiv streik. Da er gode råd dyre og en kan bli nødt til å komme opp med en løsning ganske kjapt. I slike situasjoner er et forbrukslån en løsning for mange. Hos langt de fleste utbydere av forbrukslån kan du sende inn søknaden din den ene dagen og få pengene inn på kontoen dagen etter. På hjemmesiden https://www.billigeforbrukslån.no/lan-pa-dagen vil du kunne se en rekke forskjellige banker som tilbyr denne tjenesten.

Mange aktører gir stor konkurranse

Det er mange aktører på lånemarkedet og derfor også stor konkurranse. Dette kommer deg til gode i form av et stort utvalg av långivere og du kan sammenligne flere banker for å finne frem til det rimeligste lånet. Du kan låne fra kr 1000 og inntil kr 500 000 hos de fleste banker og finansieringsselskaper. Det viktigste du derfor må gjøre først er å finne frem til banken eller lånemegleren hvor du vil søke om lån.  Selv om du kanskje trenger pengene raskt, så bør du uansett søke et par ulike steder. Det kan være stor forskjell på betingelsene for et forbrukslån. Dette gjelder både nedbetalingstiden på lånet, hvor mye du må betale i rente samt diverse gebyrer som følger med lånet. Spesielt renten og størrelsen på denne har en del å si. Det kan være en del penger å spare om du får tilbudt et lån med en rente på 13% fremfor en rente på 18%. Selv om 5% forskjell kanskje ikke høres så mye ut, så blir det en del penger i løpet av et år med et lån på kr 50 000.

Alt skjer elektronisk

I dag går hele prosessen med et forbrukslån stort sett elektronisk. Dette er også grunnen til at du kan få utbetalt lånet så raskt. Når du sender inn en søknad via nettsiden til banken, går den gjennom en kredittsjekk via bankenes avanserte datasystemer. Og i løpet av et par minutter får du beskjed om lånet har blitt innvilget eller ikke. Heretter vil du motta et lånetilbud med de vilkår som banken kan tilby deg og kan du godkjenne disse, så signerer du på lånet med din BankID.  I noen tilfeller må du sende inn en kopi av lønnslipp og siste likning, men dette skjer også elektronisk. Du kan laste opp dokumentene via bankens nettside og så snart systemet har godkjent dette er lånet klart til å bli utbetalt.